VANDAAAG EN MORGEN DRUKSTE DAGEN VAN HET JAAR OP SCHIPHOL (check nu al hoe druk het wordt als jij vertrekt)

0

Vandaag, zondag, en morgen wordt de drukste dag van het jaar op de luchthaven Schiphol. In totaal vliegen deze zomer tussen 7 juli en 3 september 12,7 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol; een stijging van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Er landen en vertrekken vandaag zo veel passagiers op Schiphol, dat het ontzettend druk wordt op de luchthaven. Morgen is zelfs de drukste dag van het hele jaar.

Op maandag verwacht Schiphol zo’n 240.000 reizigers. Dat is een stijging van 6 procent en daarmee ook een nieuwe drukterecord voor het vliegveld.

Hoewel passagiers niet ontkomen aan de drukte, denkt Schiphol dat het geen gekkenhuis zal zijn. ‘We hebben echt alles uit de kast gehaald om de passagiersstromen in goede banen te leiden. Tot nu toe is dat deze zomer redelijk gelukt. Grote vertragingen zijn uitgebleven’, zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf.

Maandag 30 juli is de drukste dag van het jaar met naar verwachting 233.000 passagiers. In de zomerperiode is er 20 procent meer personeel aan het werk op de luchthaven en zorgen speciale teams ervoor dat de passagiersstromen goed verlopen.

Desondanks moeten passagiers rekening houden met langere wachttijden. Schiphol raadt mensen aan op tijd te komen en en zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen, zodat de veiligheidscontrole sneller gaat.

Populaire vakantiebestemming dit jaar is de Verenigde Staten, waar wekelijks bijna 75.000 mensen naartoe vliegen; ruim 10 procent meer dan vorige zomer. Binnen Europa zijn het Verenigd Koninkrijk,Spanje, Italië en Griekenland de trekpleisters.

Klik voor actuele informatie over jouw reisdag!

Deel.

Comments are closed.