Minstens tien doden bij aardbeving met kracht van 6.4 op Lombok (geen slachtoffers of schade op Bali)

0

Bij een aardbeving op het naast het Indonesische eiland Bali gelegen Lombok zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Veertig mensen raakten gewond. De beving had een kracht van 6,4. Tientallen gebouwen zijn beschadigd geraakt. De beving duurde zo’n tien seconden en was vroeg in de ochtend, waardoor mensen in hun slaap werden verrast. Mensen renden in paniek de straat op. Op Bali zouden geen slechtoffers of schade zijn.

Na de beving volgden meer dan zestig naschokken. De zwaarste had een kracht van 5,7. Het epicentrum van de bevingen lag in het noorden van het eiland, zo’n 50 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Mataram. Doordat de bevingen op het land waren, is er geen tsunamigevaar.Vanwege het risico op aardverschuivingen zijn een aantal wegen op het eiland afgesloten. Ook de vulkaan Rinjani, die populair is bij wandelaars en klimmers, is gesloten. Lombok ligt enkele tientallen kilometers ten oosten van het populaire vakantie-eiland Bali. De aardbeving is daar wel gevoeld, maar voor zover bekend heeft de aardbeving daar geen slachtoffers of schade veroorzaakt.

Aardbevingen zijn in en rond Indonesië niet ongebruikelijk. Het land ligt op de zogenoemde ‘Ring van Vuur’, een gebied rond de Grote Oceaan dat seismologisch gezien zeer actief is.

bron: nos

Deel.

Comments are closed.