30 JULI WORDT DRUKSTE DAG VAN HET JAAR OP SCHIPHOL (check nu al hoe druk het wordt als jij vertrekt)

0

Maandag 30 juli wordt waarschijnlijk de drukste dag van het jaar op de luchthaven Schiphol. In totaal vliegen deze zomer tussen 7 juli en 3 september 12,7 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol; een stijging van 2,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Gemiddeld komen er vanaf vandaag, zondag 8 juli, dagelijks rond de 220.000 mensen op Schiphol. Maandag 30 juli is de drukste dag van het jaar met naar verwachting 233.000 passagiers. In de zomerperiode is er 20 procent meer personeel aan het werk op de luchthaven en zorgen speciale teams ervoor dat de passagiersstromen goed verlopen.Desondanks moeten passagiers rekening houden met langere wachttijden. Schiphol raadt mensen aan op tijd te komen en en zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen, zodat de veiligheidscontrole sneller gaat.

Populaire vakantiebestemming dit jaar is de Verenigde Staten, waar wekelijks bijna 75.000 mensen naartoe vliegen; ruim 10 procent meer dan vorige zomer. Binnen Europa zijn het Verenigd Koninkrijk,Spanje, Italië en Griekenland de trekpleisters.

Klik voor actuele informatie over jouw reisdag!

Deel.

Comments are closed.