Politie houdt rekening met ongeluk: nu ook onderwater zoektocht naar in Noorwegen vermiste Arjen Kamphuis

0

De Noorse politie en kustwacht zoeken verder naar vermiste Arjen Kamphuis. De Noorse politie houdt er rekening mee dat de verdwenen cyberexpert een ongeval heeft gehad. Reden om ook onder het wateroppervlak naar een spoor de Nederlander te zoeken. Als Kamphuis een ongeluk heeft gehad, dan zijn er twee mogelijkheden: of hij leeft nog en heeft hulp nodig, of hij is overleden. De politie houdt rekening met beide scenario’s.

De politie in Noorwegen heeft gisteren, zondag, opnieuw gezocht naar de sinds 20 augustus vermiste Nederlander Arjen Kamphuis. De 47-jarige cybersecurityspecialist werd toen voor het laatst gezien in een hotel in Bodø en is sindsdien spoorloos. Bij de zoektocht in het gebied van het Saltdal-fjord kreeg de politie hulp van de kustwacht.

In het gebied is al eerder door de politie naar Kamphuis gezocht, maar toen werd alleen op land en langs zee gezocht. Nu is de zoektocht uitgebreid en wordt er ook met kleinere boten gezocht op moeilijk bereikbare plaatsen, meldt de Noorse omroep NRK.

Afgelopen donderdag werd bekend dat de Noorse politie de opvouwbare kajak die vermoedelijk van Kamphuis is, heeft gevonden. Een dag eerder had de politie al verschillende voorwerpen van de Nederlander aangetroffen.

Het is niet duidelijk wat er met Kamphuis is gebeurd. De politie heeft er drie theorieën over. Of Kamphuis houdt zich ergens schuil, of hij heeft een ongeluk gehad, of hij is slachtoffer geworden van een misdrijf.

Deel.

Comments are closed.