ALLEMAAL BUITEN! Twaalf vermiste voetballertjes en coach gered uit ondergelopen Thaise grot

0

Thaise marineduikers hebben vandaag alle twaalf jeugdvoetballertjes en hun coach succesvol uit een ondergelopen grotcomplex in het Tham Luang park gehaald. De leden van het jeugdvoetbalteam kwamen ruim twee weken geleden vast te zitten, na een uitje naar de grotten.

De laatste geredde jongens werden om beurten op stretchers de grot uitgedragen. Ze zouden voor hun duik medicatie hebben ontvangen om hen te helpen ontspannen. Ambulances vertrokken met zwaailicht en sirene bij de grot om de jongens naar het ziekenhuis te brengen. Ook werden helikopters ingezet. Bij de laatste dag van de reddingsmissie, die om 10 uur lokale tijd begon, waren negentien duikers betrokken.

Hevige regenval dreef het voetbalteam op zaterdag 23 juni steeds verder de gangen van de grot in. Een internationaal team van reddingswerkers en Thaise Navy Seals wist de jongens na elf dagen te bereiken. Ze zaten vier kilometer van de ingang van het complex in een grotkamer die bekendstaat als Pattaya Beach.

Gedurende werd gewerkt aan een plan de jongens heelhuids door de ondergelopen gangen te krijgen. Zuurstoftekort in de grot en mogelijk nieuwe regenval brachten de operatie het afgelopen weekend in een stroomversnelling.

 

Deel.

Comments are closed.