Als je naar Parijs, Londen, Frankfurt of Berlijn wil, moet je de trein pakken in plaats van het vliegtuig

0

Voor afstanden tot 500 kilometer moet er binnen moet er in de toekomst niet meer gevlogen worden, maar de trein genomen worden. Dat vindt ProRail-topman Pier Eringa. “De trein is vreselijk duurzaam. Als je naar Parijs, Londen, Frankfurt of Berlijn wil, moet je de trein pakken in plaats van het vliegtuig.” De CO2-uitstoot van een vliegreis is per persoon grofweg tien keer zo hoog als dezelfde afstand per trein.

Europese spoorwegen gaan het internationale treinverkeer sneller, makkelijker en goedkoper maken. Op deze manier willen zij reizigers overhalen om op korte trajecten binnen Europa de trein te pakken in plaats van het vliegtuig.

Volgens de nieuwe  topman van brancheorganisatie European Rail Infrastructure Managers (EIM), Pier Eringa, is de trein aantrekkelijker en sneller dan het vliegtuig. Onder meer omdat een trein aankomt in het hart van een stad, omslachtige veiligheid-checks achterwege blijven en omdat reizen met de trein comfortabeler is, stelt hij.

Om treinreizen tussen bijvoorbeeld Parijs, Londen, Frankfurt of Berlijn aantrekkelijker te maken willen de Europese spoorinfrabeheerders technische barrières op het spoor aanpakken. ‘Slimme aanpassingen’ moeten het reizen per trein goedkoper maken, aldus de EIM.

Voor €35 ga je met de trein naar Parijs

Deel.

Comments are closed.