Deel cabinepersoneel Ryanair legt op 25 en 26 juli werk neer

0

Het cabinepersoneel van Ryanair in België, Portugal, Italië en Spanje legt definitief het werk neer op 25 en 26 juli. De stakingen vinden plaats midden in het hoogseizoen wat maakt dat er zeker vluchten vertraagd of geannuleerd worden.

De vakbonden willen hogere lonen, betere arbeidsomstandigheden, doorbetaling bij ziekte, betere pensioenvoorwaarden en minder druk op het personeel in de cabine om artikelen aan passagiers te verkopen. Volgens de vakbond van het cabinepersoneel is 30 tot 40 procent van deze mensen lid, dus niet al het personeel legt het werk neer.

In Nederland vliegt Ryanair vanaf Eindhoven, Maastricht en Amsterdam en in België gaat het om Zaventem en de luchthaven van Charleroi. Vooral Nederlandse passagiers die vanaf Eindhoven vertrekken zullen worden getroffen door de staking omdat vanaf deze luchthaven wekelijks honderden vluchten van Ryanair vertrekken naar Italië en Spanje. Vanaf Maastricht gaat het om een zevental vluchten per week.

Ryanair zegt dat passagiers die al geboekt hebben zo snel mogelijk in te lichten over of hun vlucht al dan niet gtroffen zal worden. Wie door een staking wordt getroffen kan de volledige terugbetaling van de ticketprijs aanvragen via de website van Ryanair. Heeft uw vlucht meer dan drie uur vertraging, dan kunt u eveneens het volledige bedrag teruggestort krijgen.

Deel.

Comments are closed.