Na papieren ook kajak gevonden van in Noorwegen verdwenen Arjen Kamphuis

0

De politie in Noorwegen heeft na de id-papieren ook de kajak van de sinds 20 augustus vermiste Nederlander Arjen Kamphuis(47) gevonden. De kano is gevonden in het gebied waar eerder andere spullen van hem zijn gevonden.

De kano is volgens de politie gevonden tijdens een zoektocht die volgde op de vondst van die spullen. Een visser vond die, bij de kust in de buurt van de Kvænflåget, een kleine berg die ligt tussen Fauske and Rognan. Dat is ten oosten van Bodø, de plaats waar Kamphuis op vakantie was.

Zijn id werd woensdag aangetroffen tussen de spullen die een dag eerder door een visser werden gevonden in een fjord ten westen van Bodø in het noorden van Noorwegen. Kamphuis is al drie weken vermist.

De bezittingen van Kamphuis dreven in zee bij Kvænflåget, een heuvel tussen de plaatsen Fauske en Rognan, oostelijk van Bodø. De plek waar zijn spullen werden gevonden, ligt enkele tientallen kilometers verder de fjord in. Er staan sterke stromingen in de fjord, zodat de plek waar de eigendommen van Kamphuis zijn gevonden weinig zegt over waar ze in het water terecht zijn gekomen.

Mogelijk is Kamphuis met een lokale trein van Bodø naar Rognan gereisd. Rognan ligt dieper in de fjord, niet al te ver van de plek waar de spullen zijn aangetroffen.

De internationaal bekende cybersecurity-expert Arjen Kamphuis verdween 20 augustus tijdens een vakantie in het noorden van Noorwegen. Tien dagen na de verdwijning van Kamphuis werd 1700 kilometer zuidelijker, even buiten Stavanger, de mobiele telefoon van Kamphuis aangezet en de simkaarten vervangen door een Duits exemplaar.

Deel.

Comments are closed.