Man brengt ziekte pest binnen op populaire toeristische archipel

0

Sinds eind augustus is er een epidemie van de pest aan de gang in het Afrikaanse land Madagaskar. Intussen werden al meer dan 45 doden geteld. Risico op een internationale uitbraak wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie klein ingeschat, maar een 33-jarige vakantieganger die naar Madagaskar gereisd was en van daaruit naar de noordelijker gelegen Seychellen vertrok en ziek werd is voor de zekerheid in quarantaine geplaatst.

De 258 mensen die op hetzelfde vliegtuig zaten als de man in kwestie, zowel passagiers als vliegpersoneel, worden gemonitord en hebben antibiotica gekregen. De vrouw en dochter van de besmette man vertonen voorlopig lichte symptomen van de ziekte.

De overheid van de Seychellen, onder toeristen een populaire archipel, heeft maatregelen genomen om een uitbraak van de plaag op hun eilanden te voorkomen. Iedereen die vanuit Madagascar het grondgebied van de Seychellen wil betreden, wordt in quarantaine geplaatst.

Cruiseschepen die een bezoek hebben gebracht aan Madagascar worden geadviseerd om minstens 7 dagen, de incubatietijd van de plaag, op zee te blijven vooraleer ze aan land komen aan de Seychellen.

Madagascar heeft wel vaker te maken met een uitbraak van de pest. Maar het gaat daarbij meestal om de minder gevaarlijke en minder besmettelijke builenpest. De huidige uitbraak is er een van de builenpest én van de veel gevaarlijkere en meer besmettelijke longpest.

Deel.

Comments are closed.