’Moslim-only’ vakantie wint snel aan populariteit

0

Halalvakanties worden steeds populairder onder moslims en dat betekent veel hotels een markt zien door die moslimvriendelijke vakanties aan de man te brengen. Die hotels bieden moslims de kans om volgens de regels van de islam op vakantie te gaan. Het halaltoerisme stijgt jaarlijks met 12 procent en de voorspelling is dat Halalreizen in 2020 168 miljoen internationale toeristen gaan trekken.

Er is steeds meer vraag naar ’moslim-only vakanties’, vooral van gelovige jongeren en gezinnen met geld. Dat blijkt uit onderzoek van de grootste reisbeurs ter wereld ITB Berlijn.

Zo is Halalbooking.com een website die vanuit Londen halalvriendelijke vakanties aanbiedt. Volgens Ufuk Secgin, hoofd marketing van halalbooking is de halalvakantie de snelst groeiende formule binnen de toerismesector. De website biedt bijna 400 hotels en resorts aan en heeft klanten uit tegen de 100 landen, waaronder Nederland.

Turkije is de populairste bestemming, maar ook Indonesië en Maleisië trekken veel moslims. Aan de Turkse Rivièra en westkust schieten tientallen moslim-only resorts uit de grond. Ze worden meestal afgescheiden van westerse partyplekken. Steeds meer Turkse hoteliers switchen, omdat Europeanen en Russen het vaak laten afweten, als er weer spanningen zijn met de islamitische regering.

In Nederland, zo schrijft de Telegraaf vandaag, heerst onder reisorganisaties echter nog alom ’koudwatervrees’ om actief in te spelen op deze lucratieve groeimarkt. “We krijgen wel veel vragen van mensen naar halal hotels in bijvoorbeeld Turkije, maar wij zijn daar nog niet op ingericht. Later is dit een goede optie”, zegt Corendon-eigenaar Atilay Uslu, die ook eigen hotels runt, in de krant.

Hotels die halal aanbieden kunnen dat op verschillende manieren doen. Het kan gaan van geen alcohol in de minibar of halalmaaltijden tot volledig afgescheiden zwembaden voor mannen en vrouwen. Er bestaan zelfs hotels die bidplaatsen voorzien voor moslims.

Deel.

Comments are closed.