Nederlandse kleuter (4) verdrinkt onder ogen badmeesters en gasten in zwembad hotel op Ibiza

0

In een van de zwembaden van hotel Marble Stela Maris op Ibiza is onder de ogen van badmeesters en tientallen hotelgasten een kleuter van 4 jaar oud verdronken in het zwembad. Het jongetje, ontsnapt aan de aandacht van zijn moeder, verdween zondagmiddag onder water in een van de zwembaden op het complex. Een bad met een diepte van 1.40 meter.

Een vrouw die aan het zwemmen was, vond het jongetje op de bodem en haalde hem naar boven. Hij was volgens sommige hotelgasten toen al buiten bewustzijn. ” in het AD. Het gegil was vreselijk om te horen,’’ zegt ooggetuige Cher in het AD.

De vrouw zag ook hoe een vakantievierder zich direct over het jongetje ontfermde en begon met reanimeren. Minutenlang leefde de inmiddels toegesnelde moeder tussen hoop en vrees of haar zoontje het zou redden. Nadat de ambulance arriveerde, is de hotelgast gestopt en hebben de medici het reanimeren overgenomen, maar dat mocht niet meer baten.

Volgens het AD waren sommige hotelgasten vooral verbaasd over de rol van de badmeesters. “Het leek erop alsof de badmeesters niet wisten wat ze moesten doen en dat ze zelf ook in paniek waren,’’ zegt Cher. Zeker is dat de badmeesters niet het kindje uit het water hebben gehaald en hem ook niet hebben gereanimeerd.

Eigenaar van het hotelcomplex is de Nederlandse reisorganisatie Corendon. Directeur Steven van der Heijden noemt het ongeluk in de krant ‘ongelooflijk tragisch’ voor de nabestaanden. “We staan hen bij waar we maar kunnen.”

Deel.

Comments are closed.