Parkeren op luchthaven duurder dan vliegen naar de zon

0

Een weekje parkeren op de luchthaven kan duurder zijn dan een vliegtuigticket naar de zon. Op Amsterdam Airport Schiphol en Eindhoven Airport, met afstand de grootste Nederlandse luchthavens, betalen reizigers voor een week parkeren respectievelijk +19% en +34% meer dan vijf jaar geleden.

Parkeren op Nederlandse luchthavens wordt ieder jaar duurder, zo blijkt uit onderzoek van reiswebsite Vliegveldinfo.nl. Een week lang parkeren op de voordeligste parking van één van de vijf Nederlandse vliegvelden kost tegenwoordig gemiddeld € 64, ten opzichte van € 59 in de herfst van 2012 (+8%).

De prijsverschillen tussen vliegvelden zijn groot: regionale vliegvelden worden goedkoper, grote luchthavens duurder. Op Amsterdam Airport Schiphol en Eindhoven Airport, met afstand de grootste Nederlandse luchthavens, betalen reizigers voor een week parkeren respectievelijk +19% en +34% meer dan vijf jaar geleden. In buurlanden België en Duitsland stegen de gemiddelde parkeertarieven nog sterker dan in Nederland. Om kosten te besparen op grote vliegvelden is een online reservering noodzakelijk.

De reiswebsite publiceert sinds oktober 2012 elk halfjaar het rapport ‘Parkeren op het vliegveld’, waarin de voordeligste parkeertarieven worden vergeleken van de zestien vliegvelden die Nederlanders en Vlamingen het meest gebruiken als vertrekluchthaven: vijf Nederlandse, vijf Belgische en zes Duitse vliegvelden.

Op Nederlandse vliegvelden is gemiddeld gezien weinig veranderd in vergelijking tot vijf jaar geleden. 3 dagen parkeren is nu 20 eurocent goedkoper, € 40,30 in plaats van € 40,50. 7 dagen parkeren is nu +8% of 5 euro duurder, € 64 in plaats van € 59. In België en Duitsland voelen reizigers de prijswijzigingen wél in hun portemonnee. Vooral de prijs voor een week parkeren ging flink omhoog, in België met +20% (€ 78 i.p.v. € 65) en in Duitsland met +18% (€ 47 i.p.v. € 40). Duitsland blijft nog wel de meest voordelige keuze voor 7 dagen parkeren, namelijk € 17 goedkoper dan Nederland en € 30 goedkoper dan België. Reizigers betalen voor een weekend parkeren op vliegvelden over de grens gemiddeld ruim € 40.

U kunt natuurlijk ook met de trein naar de luchthaven….

Deel.

Comments are closed.