Reis vaker vertraagd door drukte, slecht weer en stakingen

0

Het aantal vluchten dat langdurig is vertraagd door drukte, slecht weer of stkingen, is de afgelopen jaren toegenomen met 60 procent. Dat blijkt uit cijfers van Lennoc Flight Intelligence in Arnhem. Dat voorspelt weinig goeds voor het hoogseizoen dat op punt van beginnen staat… 

Naar schatting vier miljoen Nederlanders kiezen deze zomer voor een vliegvakantie, 3 procent meer dan vorig jaar. Opvallend is dat het aantal vluchten dat meer dan drie uur is vertraagd, afgelopen jaren op Nederlandse luchthavens sterk is toegenomen: van 2200 in 2014 tot 3530 vorig jaar, valt te lezen in de papieren editie van dagblad De Telegraaf. .

Lennoc Flight Intelligence in Arnhem houdt via een database al het vliegverkeer van en naar Nederland bij, onder andere voor de luchtvaartinspectie. Ook voor rechtszaken over onder andere vertragingsclaims wordt informatie van Lennoc gebruikt.

“De stijging van het aantal vertraagde vluchten heeft te maken met de groei van het vliegverkeer. Procentueel valt de schade mee, gemiddeld nog geen één procent van het totaalaantal vluchten van en naar Nederland is echt langdurig vertraagd, maar het gaat bij die ruim 3500 vluchten vorig jaar toch om bijna een miljoen passagiers. Je zal er maar mee te maken krijgen”, zegt vliegexpert Paul Vaneker van Lennoc Flight Intelligence in de krant.

Volgens branchevereniging ANVR doet iedereen zijn best om toeristen goed op te vangen bij onvoorziene voorvallen. Volgens de wet hebben passagiers bij technische en operationele problemen recht op compensatie van 250 tot 600 euro, tenzij er sprake is van overmacht.

Het hele artikel kunt u lezen via Blendle (€)

Deel.

Comments are closed.