Rookverbod op 20 van Thailands drukbezochtste stranden

0

Roken op Thaise stranden wordt vanaf november verboden. Het gaat om 20 stranden waar veel toeristen komen. Uit onderzoek blijkt volgens de autoriteiten dat sigarettenpeuken een grote schade toebrengen aan het milieu. Vooral op Phuket schijnt het een groot probleem te zijn, waar 138.000 peuken per 2,5 kilometer kust worden aangetroffen.

Roken op Thaise stranden wordt met ingang van november verboden. Wie zich daar niet aan houdt, riskeert een gevangenisstraf van een jaar of een boete van 100.000 baht – omgerekend zo’n 2.500 euro.

Het verbod geldt voor de stranden in de volgende plaatsen: Pattaya, Jomtien, Phuket, Cha-Am, Hua Hin en Bang Saen. Andere locaties zijn Phangha, Samila, Mae Phim en Laem Singh.

De verantwoordelijke overheidsdienst denkt niet dat toeristen wegblijven omdat er ineens een rookverbod is. “Mensen gaan naar het strand om te ontspannen. Ze zijn gelukkiger als ze niet door rokers worden gestoord”, zegt een woordvoerder. Er komen wel speciale rookplekken voor wie niet zonder sigaret kan.

Deel.

Comments are closed.