Spanje geniet van de ‘veroño’ met temperaturen tot 35 graden

0

In Spanje noemen ze het ‘veroño een combinatie van de Spaanse woorden voor zomer en herfst.’Daarbij loopt het kwik langs de Middellandse Zeegebieden en op de eilanden op naar de 30 en meer. Ook in het midden van het land en langs de Atlantische Oceaan in het noorden en noordwesten van het land is het goed weer.

Langs de Middellandse Zeekust varieren de temperaturen tussen de 22 graden (Barcelona) tot 26 graden in de provincie Girona en de Costa Brava. Rond de 25 graden is het aan de Costa Dorada. Verder naar het zuiden, in de deelstaat Comunidad Valenciana, is het tussen de 24 en 29 graden. Nog verder zuidelijk, in de regio Murcia, is het tussen de 26 graden en 30 graden. In de provincies Málaga en Córdoba is het zelfs tussen de 28 en 33 graden.

Ook op de Balearen eilanden straalt de zon en is het tussen de 24 en 28 graden. Op Tenerife, Gran Canaria en La Palma is het ook goed zomers weer en liggen de temperaturen tussen de 27 en 33 graden.

In het noordwesten en noorden van Spanje, de regio’s Galicië, Asturië, Cantabrië en het Baskenland is het tussen 24 en 30 graden.

Deel.

Comments are closed.