Toeristen vluchten massaal weg van Lombok na aardbeving met minstens 91 doden

0

Toeristen proberen massaal Lombok te verlaten na aardbeving van gisteren. Tegelijkertijd blijft het dodental als gevolg van de zware aardbeving bij het Indonesische eiland Lombok oplopen. Zeker 91 mensen hebben de natuurramp niet overleefd. Op het vliegveld van Mataram staan lange rijen wachtenden en luchtvaartmaatschappij Garuda zet extra vluchten in.

De Indonesische autoriteiten verwachten dat het dodental zal oplopen. Er zijn honderden gewonden en duizenden huizen zijn verwoest. Ook zitten delen van het eiland zonder elektriciteit en communicatieverbindingen. De Indonesische marine stuurt een schip met hulpgoederen naar het eiland.Met boten zijn zo’n duizend toeristen en bewoners geëvacueerd van de Gili-eilanden ten noordwesten van Lombok, een populaire toeristische bestemming.

De aardbeving van gisteren op het onder toeristen populaire eiland Lombok kwam een week na de krachtige aardbeving die minstens zeventien mensen het leven kostte. Gisteren vielen de meeste slachtoffers in het noorden van het eiland. Tijdens en kort na de beving was er paniek onder bewoners en vakantiegangers. De beving werd ook gevoeld in delen van Java en op Bali, een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Op dat eiland zijn geen meldingen van Nederlanders in de problemen.

Na de beving is een tsunamiwaarschuwing gegeven, maar deze werd al snel weer ingetrokken. Het vliegverkeer op zowel Lombok als het naastgelegen Bali is na de beving nog volledig operationeel.

Deel.

Comments are closed.