Verrassende wending in vermissingszaak Kamphuis! Getuige: ik heb Arjen tien dagen na vermissing gezien

0

Een verrassende wending in de zaak van de in Noorwegen verdwenen Arjen Kamphuis! Een getuige beweert de cybersecurity-specialist tien dagen na vermissing gezien! Volgens de getuige was de sinds 20 augustus vermiste Arjen Kamphuis op 30 augustus in Vikeså in het zuiden van Noorwegen, samen met twee anderen.

Volgens de getuige, die zijn relaas doet in de Noorse krant VG, was er sprake van een goede sfeer en sprak Kamphuis Nederlands en Duits met de twee anderen. Ze hadden geen rugzakken bij zich. De Noorse politie zegt in de krant dat er meer tips zijn binnengekomen over een groepje mensen in Vikeså, van wie er een lijkt op de vermiste Kamphuis.

Gisteren werd bekend dat er opnieuw spullen van Kamphuis zijn gevonden, waaronder zijn opvouwbare kajak. Eerder vond een visser persoonlijke bezittingen van Kamphuis gevonden, drijvend in het water op een kleine honderd kilometer ten oosten van Bodø. Bodø ligt op ruim 1600 kilometer afstand van Vikeså, waar de getuige Kamphuis tien dagen later zou hebben gezien. Vanuit Vikeså kwam op 30 augustus ook korte tijd een signaal van de gsm van de vermiste Nederlander. Het toestel, zo zegt de politie, heeft ongeveer 20 minuten aangestaan, waarna de simkaarten zijn verwijderd en er een Duitse kaart in het toestel is geplaatst. Het is onbekend wie dat heeft gedaan.

Kamphuis verdween spoorloos 20 augustus nadat hij had uitgecheckt bij zijn hotel in Bodø, in het noorden van Noorwegen. Hij zou op 22 augustus terugvliegen naar Nederland.

Op dit moment zijn er al een aantal feiten bekend en die feiten zijn compleet tegenstrijdig. Ancilla van de Leest, goede vriendin van Kamphuis, zei donderdagavond in Pauw. “Op dit moment zijn er een aantal feiten bekend en die feiten zijn compleet tegenstrijdig. Wat moeten we daarmee?” Ook aan de getuigenis twijfelt Van de Leest. “Er zijn heel veel tips binnengekomen van mensen die zeggen hem te hebben gezien. Die kunnen nooit allemaal waar zijn. Het is aan de politie om dat uit te zoeken.”

Een ding weet Van de Leest zeker: Kamphuis zou niet zomaar niet meer terugkomen naar Nederland. “Hij had echt geen plan om daar te blijven. Hij maakte juist weer plannen hier.”

Deel.

Comments are closed.