Vliegen via Schiphol wordt vanaf komend weekend zaak van geduld

0

Lange rijen en staking beveiligers…. Vliegen via Schiphol wordt zaak van geduld want reizigers moeten rekening houden met wachttijden op Schiphol van meer dan een uur. Passagiers melden nu al vaak lange rijen en dan moet de zomervakanties, vanaf eind deze week, nog beginnen. 

Vanaf komend weekend moeten reizigers op Schiphol dan ook rekening houden met wachttijden van ruim een uur.een van de oorzaken is dat de marechaussee die de paspoorten controleert ruim tweehonderd mensen te weinig heeft. Daar komt nog bij dat de kans bestaat dat de beveiligers op Schiphol mogelijk al deze week actie gaan voeren. Vakbond FNV eist hoger loon en minder strakke roosters.

In totaal werken er zo’n 3.500 beveiligers op Schiphol. Van deze werknemers werken 1.300 personen voor G4S, de andere veiligheidsmedewerkers zijn in dienst van I-SEC en Securitas. Deze 3 beveiligingsbedrijven zijn door Schiphol ingehuurd voor de veiligheidscontroles van passagiers, handbagage en personeel. Er zullen zeker acties komen op Schiphol door de beveiligers van G4S.

Deel.

Comments are closed.