Monsterstorm: Schiphol en Brussel schrappen tientallen vluchten, ook minder treinen

0

De KLM heeft, vooruitlopend op de storm, inmiddels al twintig inkomende en twintig uitgaande vluchten die voor vandaag , zondag, gepland stonden op Schiphol geannuleerd.  De verwachte storm kan gepaard gaan met windstoten tot wel 130 kilometer per uur.

Door de weersverwachtingen kunnen passagiers van KLM, Air France en Delta Air Lines hun vlucht omboeken. Dat geldt voor vluchten op zondag, maandag en dinsdag. Schiphol waarschuwt dat reizigers rekening moeten houden met vertragingen of geannuleerde vluchten. Het vliegveld adviseert reizigers om de actuele vluchtorganisatie te checken of contact op te nemen met de maatschappij waarbij is geboekt.

Op de Brusselse vluchthaven Zaventem gaan zeker 58 lijnvluchten niet door. Het gaat om vluchten die vanaf 17.00 uur vanaf Zaventem zouden vertrekken.Het is niet uitgesloten dat nog meer vluchten vervallen. Brussels Airport raadt reizigers daarom aan om voor vertrek online te checken of hun reis doorgaat.

Vliegveld  Londen Heathrow heeft vandaag een aangepast vluchtschema. British Airways biedt alle passagiers die voor zondag een binnenlandse of Europese vlucht hebben geboekt vanaf Londen Heathrow, Gatwick en City, de mogelijkheid die om te boeken.

ProRail en de Nederlandse Spoorwegen laten de treinen zondag tot nader order gewoon volgens de geplande dienstregeling rijden. Reizigers krijgen het advies het weerbericht in de gaten te houden en kort voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Voor het hoogtepunt van de storm, vandaag rond 14.00 uur,  hebben NS en ProRail uit voorzorg enkele Intercity-ritten tussen Den Helder en Zaandam. geschrapt. Reizigers moeten op station Alkmaar overstappen. Tot maandag 10 februari 05:00 uur vinden werkzaamheden plaats aan het spoor bij station Leiden Centraal en rijden in deze periode geen treinen op het traject tussen Schiphol en Leiden Centraal. Er worden ter vervanging bussen ingezet.

De meeste afvaarten tussen Harlingen en de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland gaan niet door. Er vaart maar één keer een veerboot heen en weer in de vroege ochtend, de rest vervalt. Rederij TESO houdt er ook rekening mee dat er afvaarten tussen Den Helder en Texel vervallen.  Veerdiensten naar Ameland en Schiermonnikoog worden sterk  beperkt. Na 09.30 uur varen er geen boten meer van en naar Ameland. 

Deel.

Comments are closed.