Bizar: Kamervragen over nog ALTIJD OPEN LUXE Schiphol-lounge met lopend buffet

0

De luxe Aspire Lounge op Schiphol is niet alleen nog altijd open, maar er wordt -tegen alle regels in – ook nog altijd eten en drinken geserveerd. De Tweede Kamerfractie van de SP is boos dat die Aspire Lounge op Schiphol nog steeds open is en heeft Kamervragen gesteld aan minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. Kamerlid Cem Laçin wil dat de lounge gesloten wordt om het personeel te beschermen tegen het coronavirus.

Laçin stelt zijn vragen naar aanleiding van een verhaal van NH Nieuws waarin staat dat personeel in de Aspire Lounge van Schiphol reizigers nog steeds voorziet van eten en drinken. Bijna een week, sinds afgelopen zondagavond 18.00 uur, moeten alle cafés en restaurants op last van de overheid gesloten. Ook op Schiphol geldt dat alle eet- en drinkgelegenheden tot op zijn minst 6 april dicht moeten blijven. Alleen consumpties afhalen mag nog wel.

Campagneleider Joost van Doesburg van FNV Schiphol stuurde de Koninklijke Marechaussee erop af, maar die liet hem weten dat de gemeente verantwoordelijk is voor handhaving. De gemeente Haarlemmermeer stuurde Van Doesburg terug naar de marechaussee en Schiphol, tot ergernis van Van Doesburg.

Een woordvoerster van Schiphol liet NH Nieuws weten dat het buffet in de lounge is toegestaan, mits een afstand van 1.5 meter tussen passagiers en personeel wordt gehouden. De lounge was zondag in eerste instantie gesloten, maar nadat het kabinet besloot dat de horeca-uitbaters wel eten en drinken mogen laten afhalen, is de lounge weer in gebruik genomen.

SP-Kamerlid Laçin neemt geen genoegen met het antwoord van Schiphol en wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen de lounge zo snel mogelijk laat sluiten. Bovendien wil hij van de bewindsvrouw weten wat uitbater Swissport en Schiphol gedaan hebben om de volgens hem gedwongen personeelsleden te beschermen tegen het coronavirus.

bron: nhnieuws

Deel.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: