EXTREME WAARSCHWUWING! Overheid zend NL-Alert bericht uit over coronavirus

0

Om half 12 zondagochtend heeft de Overheid via NL-Alert een noodoproep uitgezonden van het type ‘Extreme waarschuwingen.’ In het bericht aan alle Nederlanders staat: “Volg instructies van de Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen op u heen. Samen tegen Corona. Keep your distance to others.”

“Het is belangrijk dat iedereen doordrongen raakt van de noodzaak om 1,5 meter afstand te houden en thuis te blijven bij ziekte of verkoudheid”, aldus de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) op Twitter.

Met NL-Alert word je op je telefoon gewaarschuwd over een ramp of crisis en ontvang je informatie over wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, breidt NL-Alert uit naar aanvullende kanalen. Zo was NL-Alert te zien op veel digitale reclameschermen en vertrekborden in het openbaar vervoer. Zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op de vertrekborden in het openbaar vervoer en 150.000 mensen op digitale reclameschermen.

Deel.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: