Nederlanders trekken er ondanks corona massaal op uit en houden lang niet altijd afstand

0

Nederlanders trekken er ondanks corona massaal op uit en houden lang niet altijd afstand. Op verschillende plekken in Nederland is het vandaag ondanks het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven, toch erg druk. En nog erger: bezoekers van parken, markten en stranden bewaren lang niet altijd de geadviseerde anderhalve meter afstand van elkaar.

Het advies van de overheid mag zijn om buiten je huis een afstand van 1,5 meter tot elkaar te bewaren, in een poging de coronacrisis in te dammen, ie voor de volksgezondheid noodzakelijke afstand lijkt echter lang niet overal doorgedrongen. Huisarts Matthijs van der Poel liet vanuit Rotterdam-West al weten te schrikken van hoe mensen omgaan met de coronadreiging “Bij de bushalte staan mensen echt niet 1,5 meter uit elkaar.” Met drie coronapatiënten in twee dagen maakt hij zich zorgen.

Ook het academisch ziekenhuis in Groningen valt het op. “Sommige mensen zien dit blijkbaar als een grote vakantie en hebben lak aan de regels”, zegt verpleegkundige Jolien Oosting van het UMCG tegen RTV Noord. “We zien nog steeds mensen gezellig winkelen en in het zonnetje zitten.”

Op beelden van de Amsterdamse stadszender AT5 was gisteren te zien dat klanten tamelijk massaal naar de Dappermarkt in de hoofdstad kwamen. Ook op de bekende Albert Cuyp-markt was het bij vlagen druk en stonden mensen te dicht op elkaar. Beelden vanuit het Vondelpark lieten zien dat mensen soms innig fysiek contact met elkaar hebben tijdens het sporten in groepjes.

Het is ook vandaag weer druk op het strand in Zandvoort en in de Kennemerduinen. Rond het middaguur was het ook redelijk druk in Noordwijk aan Zee. In een verklaring vraagt burgemeester Verkleij van Noordwijk om ‘niet naar de kust van Noordwijk te komen’. “Deze zondag niet, maar ook al die andere mooie lentedagen niet die er nog gaan komen, zolang corona bestreden moet worden.”

Deel.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: