Eigen bijdrage van €300 tot €900 – Kabinet haalt in buitenland gestrande Nederlanders terug

0

Voor Nederlanders die in het buitenland vastzitten en geen beroep kunnen doen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij komt een speciale regeling. Er wordt 10 miljoen euro vrijgemaakt om deze groep mensen naar huis te krijgen. Reizigers binnen Europa moeten zelf 300 euro bijdragen aan de reis, buiten Europa is dat 900 euro.

“Om deze specifieke groep mensen, die door de enorme impact van het coronavirus echt geen kant op kan, toch veilig naar huis te brengen, is een maximale inspanning noodzakelijk”’ stelt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken die benadrukt dat het om een ‘complexe en unieke’ operatie gaat.

Het ministerie Buitenlandse Zaken, het Verbond van Verzekeraars en reisbrancheorganisatie ANVR hebben daarom de zogenoemde regeling die ‘bijzondere bijstand buitenland’ heet, in het leven geroepen. Kern daarvan is een regeling voor in het buitenland gestrande Nederlandse reizigers, die geen beroep kunnen doen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

De drie organisaties benadrukken dat deze voorziening er uitsluitend is voor reizigers, dus niet voor Nederlanders die permanent of semipermanent in het buitenland wonen.

De website waarop reizigers zich vanaf vandaag kunnen melden is: www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Alarmcentrales zullen vervolgens het noodzakelijke (lucht)transport voor de terugkeer organiseren.

Deel.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: