Kunnen we deze zomer nog op vakantie? ‘Reëel dat het niet doorgaat’

0

Het is reëel om er rekening mee te houden dat de vakantie deze zomer niet doorgaat. Dat zegt viroloog Ab Osterhaus in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Aan het begin van de crisis maakte ik voorzichtig opmerkingen over allerlei evenementen die niet door zouden gaan, zoals het Songfestival. Dat werd gezien als vloeken in de kerk”, zegt Osterhaus. “Als je nu ziet wat er niet doorgaat, dan is het realiteit geworden.”

Toch is het goed om volgens Osterhaus nog een sprankje hoop te houden. “We weten het nog niet zeker. Maar als je kijkt wat er in andere landen zoals Italië en Spanje gebeurt, dan kun je niet al te hoopvol zijn.”

AD-columnist Angela de Jong verwacht dat haar vakantie in ieder geval niet doorgaat. “We zouden in mei een weekje naar Italië gaan. Ik denk niet dat dat doorgaat. Ook de zomervakantie zit er denk ik niet in.”

Op dit moment zijn er duizenden Nederlanders die op reis zijn en juist terug willen. Dat wordt steeds lastiger, zegt luchtvaartdeskundige Yteke de Jong. “De komende dagen zullen er steeds meer routes afgesneden worden”, zegt De Jong.

“Bijna alle luchtvaartmaatschappijen zetten hun hele vloot aan de grond. Het afgelopen weekend ging nog 60 procent van de vluchten op Schiphol door. De verwachting is dat dat bijna naar nul procent zal gaan.”

bron: wnl

Deel.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: