‘Spanje gaat buitenlands toerisme weren deze zomer’

0

Volgens de Spaanse krant ABC die zich baseert op onofficiële bronnen binnen de Spaanse regering, is men van plan om deze zomer de grenzen voor het buitenlands toerisme te sluiten. Volgens ABC is de blokkade van het internationaal toerisme onderdeel van de teruggang naar de normaliteit na de noodtoestand die waarschijnlijk nog tot half mei zal doorgaan.

Men zou de grenzen gedurende maanden gesloten willen houden om te voorkomen dat men Spanje binnenkomt en uitgaat. De vraag is of dit daadwerkelijk onderdeel is van de toekomstplannen wat betreft de teruggang naar de normaliteit na het opheffen van de noodtoestand.

Dit zou inhouden dat tot tenminste de herfst er geen buitenlanders op vakantie zouden kunnen komen naar Spanje. Ondertussen is men wel van plan om het nationaal toerisme te bevorderen zodat de Spanjaarden binnen eigen land wel op vakantie kunnen gaan.

Maar ook dat is volgens de krant ABC gebonden aan maatregelen zoals het verplicht dragen van mondmaskers in het openbaar vervoer en op plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn en het verplicht afstand houden van 1 tot 1,5 meter, het zogenaamde social distancing.

Volgens diverse bronnen binnen de regering is men plannen aan het maken voor de ‘vuelta a la normalidad’ ofwel het geleidelijk teruggaan naar de normale situatie na 26 april.

Dat houdt echter niet in dat de noodtoestand op die datum voorbij zal zijn want men gaat uit van half mei als mogelijke einddatum voor de ‘estado de alarma’ die sinds 15 maart is ingegaan in Spanje.

De kans is volgens de krant ABC groot dat er geen buitenlanders naar Spanje op vakantie mogen komen tot tenminste de herfst en wellicht langer, dat het nationaal toeriste bevorderd wordt, dat de Spanjaarden ook niet naar het buitenland op vakantie mogen gaan en dat er speciale maatregelen zullen plaatsvinden.

Maar mag men dan nog naar het strand deze zomer? Volgens de krant ABC wel maar met maatregelen zoals het 1 tot 1,5 meter afstand houden en een maximaal aantal aanwezigen op de stranden zoals verschillende experts al aanraden.

In de trend van de term ‘quedate en casa’ ofwel ‘blijf thuis’ wordt er volgens de krant ABC ook gedacht aan een financiële en promotionele hulp voor met name het plattelandstoerisme en de casas rurales ofwel B&B’s. Op die manier kunnen grote mensenmassa’s vermeden worden in de populaire kustplaatsen.

Al met al is alles erop gericht om te voorkomen dat na de opheffing van de noodtoestand men te relaxed omgaat met de corona-crisis en er een tweede golf van de coronavirus aankomt na de zomer.

Het toerisme in Spanje is goed voor 12% van het bruto binnenlands product (BBP) en tevens goed voor 13% van alle werkgelegenheid. De minister van Toerisme heeft al aangegeven dat de prioriteit na de noodtoestand ligt bij het nationale toerisme en daarna het internationale toerisme.

bron: spanjevandaag.com

Deel.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: