Reisadvies voor Spanje aangepast: negatieve PCR-test verplicht voor reizigers uit Nederland

0

Nederland heeft het reisadvies voor Spanje aangepast. Wat betreft de kleuren is er niets veranderd want heel het Spaanse vasteland inclusief de Balearen eilanden staan nog op oranje (alleen noodzakelijke reizen) en voor de Canarische Eilanden nog steeds op geel (let op: veiligheidsrisico’s). Buitenlandse Zaken waarschuwt alle reizigers echter nu wel voor de verplichte negatieve PCR-test eis die vanaf maandag 23 november geldt in heel Spanje (dus ook de Canarische Eilanden).

Op de website Nederlandwereldwijd.nl staat : Het coronavirus is in Nederland en veel andere landen nog niet onder controle. Blijf deze winter daarom zo veel mogelijk thuis. Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot half januari 2021, tenzij strikt noodzakelijk.

Vanaf 23 november stelt Spanje het tonen van een negatieve PCR-test verplicht voor reizigers uit Nederland die met het vliegtuig of met de boot inreizen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Dit betekent dat deze afgenomen moet zijn binnen 72 uur voor vertrek.

Deel.

Comments are closed.