Vakantiegangers opgeroepen Curaçao te verlaten; geen plek meer in ziekenhuizen voor Covid-pateinten

0

Het ministerie van Binnenlandse Zaken roept vakantiegangers, op Curaçao te verlaten als hun verblijf niet strikt noodzakelijk is. De situatie op het eiland is door corona zo nijpend dat het beter is zo snel mogelijk te vertrekken.

Het aantal besmettingen op het eiland neemt snel toe: donderdagavond werden er 431 mensen positief getest. In het enige ziekenhuis dat coronapatiënten behandelt, ligt de hele intensive care vol. In totaal liggen er 103 mensen in het ziekenhuis, van wie 34 op de IC.

De Nederlandse overheid vraagt bezoekers contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie om een terugreis te boeken. Het reisadvies voor het eiland werd gisteren aangepast, tegelijk met dat voor Aruba. “Bedenk goed of het strikt noodzakelijk is dat u moet reizen”, luidt het nu. Het reisadvies wijst erop dat de niet noodzakelijke zorg stil is gevallen door de pandemie. “Houd er rekening mee dat als u zorg nodig heeft, deze bijna niet beschikbaar is.”

Reizigers die terugkeren naar Nederland moeten voor vertrek worden getest op corona. Bij thuiskomst in Nederland geldt een thuisquarantaine.

Deel.

Comments are closed.