Rechter verklaart D-reizen failliet

0

D-reizen is failliet verklaard door de rechter. Door de coronacrisis kwamen er vrijwel geen inkomsten binnen, waardoor het bedrijf in grote financiele problemen kwam. De organisatie telt ruim 230 reisbureaus en verkoopt vakantiereizen van touroperators als TUI in zijn reisbureaus en via de eigen website. Het bedrijf verkeerde al langere tijd in financiële problemen.

Klanten met een voucher hebben Niets te vrezen. De uitgegeven vouchers worden gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Het is het eerste grote faillissement in de reissector, die hard is getroffen door de coronacrisis. De reiskoepel ANVR deed eerder de voorspelling dat een op de drie reisondernemingen het einde van de coronacrisis niet haalt.

 

Deel.

Comments are closed.